domingo, 20 de octubre de 2013

CEIP Cant Cantó i les TIC

Vull compartir en el meu bloc l’experiència d’un centre on apliquen les noves tecnologies d’una forma meravellosa. Aquest centre es el CEIP Can Cantó i es troba a Eivissa. Aquest, té un bloc anomenat “Educa amb les noves tecnologies” i ens presenta d’una forma original com fan ús de les tecnologies perquè els infants aprenguin els diferents conceptes. A moltes de les activitats que ens presenten, podem veure com els infants milloren la seva expressió oral mentre expliquen les diferents activitats que realitzen al centre, com apliquen els seus coneixements aprofitant tots els recursos tecnològics que tenen al seu abast i com fan ús d’ells independentment de les seves edats.
Crec que molts de centres haurien d’aprendre d’aquest centre, haurien de tenir-lo com un gran referent a seguir, ja que actualment, les noves tecnologies es troben dins el nostre dia a dia i hem de saber aprofitar aquest recurs per aplicar-ho a s’escola. Sé que això és molt difícil degut a la gran crisi econòmica en la que ens trobem immersos que fa que els centres no puguin disposar d’aquell material que els agradaria.  
Dins el bloc d’aquesta escola podem veure els diferents materials dels quals disposen com el mateix bloc, pissarres electròniques, ordinadors, xarxes, etc. Totes aquestes eines fan que els aprenentatges dels infants siguin més divertits, fent que es trobin més motivats  a la vegada que van aprenent des de ben petits a fer us ús responsable de les noves tecnologies.
Com a conclusió puc dir que m’he adonat de la infinitat de coses que es poden realitzar aprofitant aquests nous recursos de la nostra societat. Crec que és molt important que els infants aprenguin des de ben petits com utilitzar les noves tecnologies, perquè a aquestes edats, els infants són com esponges. A més, aquesta és la eina del futur i, per tant, hem de ser conscients que nosaltres tenim la responsabilitats de formar-nos per poder formar als infants del futur. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario